Array
(
    [0] => WP_Term Object
        (
            [term_id] => 7199
            [name] => News
            [slug] => news
            [term_group] => 0
            [term_taxonomy_id] => 7199
            [taxonomy] => category
            [description] => 
            [parent] => 0
            [count] => 98
            [filter] => raw
            [term_order] => 2
            [cat_ID] => 7199
            [category_count] => 98
            [category_description] => 
            [cat_name] => News
            [category_nicename] => news
            [category_parent] => 0
        )

)

Vinul.ro : Cognac-uri de colectie Jean Grosperrin la Vinexpert – 2012

Cognac-uri de colectie Jean Grosperrin la Vinexpert

Nu e obligatoriu sa ai o traditie de sute de ani pentru a produce cognac de super-clasa. Aceasta este concluzia la care am ajuns joi, 29 martie, dupa degustarea de cognac organizata la wine-barul Vinexpet Experience. O degustare cu tema „Filosofia Cognac-ului de Colectie”, care avut ca subiect de analiza si discutii cateva dintre produsele Casei de Cognac La Gabare, majoritatea distilate vintage, majoritatea cu minim 20 de ani de invechire in butoi. Produse care au intrat recent in portofoliul Vinexpert, cu preturi care incep de la 195 de lei şi trec de 900. Pare mult, insa doar pana cand ajungi sa iei contact cu ele. Pentru ca, odata ajunse in pahar, cognac-urile lui Jean Grosperrin isi dezvaluie rapid rafinamentul. Si faptul ca producatorul refuza orice compromis. Din prezentarea sustinuta de Mathieu Duvert, director de vanzari al casei La Gabare, reiese ca niciun cognac de colectie creat de Grosperrin nu contine apa dedurizata si nici coloranti. Singurele distilate la care Jean Grosperrin accepta sa adauge putina apa sunt cele doua din gama La Roch, VSOP si XO, si asta pentru ca, desi ambele sunt produse din distilate invechite minim 10 ani, gradul alcoolic al produsului ar fi, inca, prea ridicat. Iar asta o afirma un producator care nu se sfieste sa scoata pe piata cognac-uri care trec de 50 % vol.alc.

Initial, in degustare ar fi trebuit sa intre patru probe. Cognac de Collection Jean Grosperrin 1990 Grande Champagne, Cognac de Collection Jean Grospperin 1980 Grande Champagne, Frederic Mestreau Cognac XO de Grande Champagne (introdus mai mult pentru ca participantii sa poata face deosebirea dintre un blend clasic si un vintage) si Cognac de Collection Jean Gosperrin 1973 Petite Champagne. Insa Mathieu a tinut sa le faca o surpriza participantilor si, „pour la bonne bouche”, a oferit o sticla de Grande Champagne No.24, un cognac care dateaza de la inceputul secolului precedent,  dar care, pentru ca arhiva celui care l-a invechit nu a fost pastrata in conformitate cu regulamentul strict al regiunii, nu poate fi prezentat ca vintage. Nu voi vorbi despre culoare, despre explozia de arome, de onctuozitate şi de catifelare, voi spune doar că am aflat cum e să consumi poezie la pahar.

Are you of legal drinking age?

Please don’t drink alcohol until you’re of legal age. Alcohol is dangerous for your health, and alcohol consumption presents a serious risk of harming oneself and others. In case of any interest for the wine and spirits industry, you can contact universities and schools that provide courses relating to the wine and spirits production.
If you’re here by mistake, you can click on: https://www.grandcanyon.org/